14/08/12

Kitchen Kabinet


meh nak citer pasal Kitchen Kabinet aka KC dulu,,,

Sebenarnya kitorang dah order sejak bulan 3 lagi,,, Biasalah aku,, semua nak buat cepatkan,,, malas nak pikir banyak-banyak,,
Mula-mula dulu ingatkan ker nak buat ngan org bumi. Dah set dah dr dill ngan telefon,, pastu gi showroom dia semua.. rasnaya sejak tahun lepas lg aku dah mintak sebutharga dr dia,,, nanti nanti,, sampai bulan 3,, dgn rumah x dapat2,,, kc plak nak buat hal,, memang taklah kan,, so, aku decide nak cr yg lain,,
Kebetulan aku pernah terpandang kat dpn IOI puchong tu ada banner besar,,, KC semurah 2500. Siap free singki, coook and hob,, apalagi,, terus jer,, suh apak masuk kiri,, hu,,hu,,, sekali nengok,, Master piece Kitchen... oooo OK,,, sebab,, my freind Aima pun buat ngan kompeni ni.. tapi lain brunch lah kan,..,. so terus naik,, tanya itu ini,,, ok, set,, bayar downpayment 500.

Aku nak yg harga promotion tu jugak,,huah,huah,,huah,, yerlah beb,, gua bajet ciput,, tapi nak kc,, so dapatlah yg 7 kaki tu kan,,7 kaki pun,, dah siap ngan sinki ,, dapur ,, hob lagi,,, tak yah nak pikir mana nak beli singki ker,, dapur ker,, dah siap bg free,,,

tapi,,

disebabkan aku nak warna merah,, kene tambah 300,,
pastu 160 utk installation... pastu terpandang plak dish rack,,
cam comei jer,,terletak kat belah ats sinki,,kc aku kan kecik, macam jimat ruang jugak,,
 kan,kan,,

pastu,, sain semua bagai,,, terus balik dengan senang hati,, so space kat kepala dah boleh jimat sebab kc dah boleh delete,, huh boleh camtuh,,

Setelah penat lelah menunggu akhirnya after kunci rumahku dapat,, hari ke 3 dapat kunci ....terus panggil designer datang utk ukur and designkan. design boleh berubah,, duit jer x nak ubah okeh,, wa hah ha ,, gila kedekut aku,,, oklah tu,, dah apak kata bajet banyak tuh,, terima jer ah kan,, insyallah,,, kalau ada rezeki,.,. kita tambah lagi,,,  buat ikut kemampuan,, yer dak,,
ngeh,,ngeh,,ngeh..

lepas pot pet pet bincang,, and fanny(designer) bg lakaran,, dia pun balik,,, tp dia suh bank in duit 500 lagi utk dia order kabinet tu dulu,, ok,, and bayar sepenuhnya sehari sebelum diorang datang buat installation,,,

oppsluper lak nak citer,, sinki yg developer kasi terlalu tinggi plak,, kene rendahkan sikit..huh satu hal kene buat panggil plumber plak,, memang Masterpiece kitchen x include bab plumbing,, so kitorang pun panggillah org berkenaan,,, tu pun ada cerita disebalik mee,, nnati tu bab lain yek,,  kita konsentrate kc dulu,,,, pagi ahad tu,, plumber dtg,, dia korek,, and alihkan ke bawah...

Then dlm kul sebelas kut,, diorang datang ,,terus bawak turun semua barang,,, dalam 3 org yg buat kerja,,, macam akrtun,, siap burak burak bahasa dia,,
Proses bermula


yg tak tahnnya,, bau rokok,, adusss,,, pantang tul aku,, ngan habuk lagi,, sian Mia,,, tue yg kejap2 aku bawak dia keluar,,, buakn apa,, apak tak ada pada hari kejadian,, sebab dia kene DUTY,,, keje 24 jam,, nak tak nak aku kene pantau,,kononnyer nak postpone lepas raya,, tp tak sempat dah sebab barang dah order,, hu,,hu, apak pun satu jugak,, masa aku buat temujanji utk buat hr ahad dia kata okeh jer,,
pastu ,, terhegeh hegeh cakap kene keje  plak,, tak ker aku hanginn,, selamat bulan puasa,,, tp sempat gak ah bebel panjang,,, mujur adik aku Alin dekat,, boleh gak dia dtg temankan,,, kalau x ,, ntah macam mana agaknyer keadaan aku,, dgn nak layan anak 2 org lagi,, nak tgk diorang buat keje lagi,,, hu,,hu...
Org paling kuat,,,menyibuk,,,


Dalam 3 jam gak kut,, diorang buat keje,,,,habuk tok sah cakap ah,,, tapi respect,, sebab diorang akan kemas balik,,,yang habuk-habuk tu semua dia sapu ,nn kc dia lap lagi,, so keje mmg puas hati,,
Pantau dr jauh jer,,,,

settle terus diorang balik,, aku pun yg pandai lagi bijak nih,, bukan nak periksa pun,,,

esok tu,, plumber dtg balik tgk,, cakap brg utk sinki x cukup. Pastu sinki pun,, diorang just letak jer..,,
then,, aku pun terus kasitau fanny,,
dia cakap...nanti dia dtg balik,, tapi dia minta gambar barang tempat yg x complete tu,, pasal sinki tu,,, mmg plumber punya kerja .. sebab kalau dia gam siap-siap... plumber susah nak buat kerja... oo okeh,,
Nilah brg yg x cukup tu
x complete
 

paip yg belum pasang lagi,,,
 and lastly,,,
,
,
,
,
,,
,
,
,
,
taraaaaaaaaaaaaaaaaa Kc yang ku cintai,,,,

oklah kan,,,,
nanti kiri kanan tu,, tambah lah mesin basuh, ngan peti asi,,, penuh lah...

4 ulasan:

  1. Timer kasih.....atas pujian itu,,,, wah,, kembang kempis hidung aku,,,

    BalasPadam
  2. cantik warna kitchen cabinet tu

    BalasPadam
  3. hamboih...jelesnyerrr....comei2...

    BalasPadam