28/07/11

Alya demam lagi

Alkisah puteri kesayanganku demam lagi,,

SInce hr ahad lepas alya dah x sedap badan,, mana taknyer berendam dlm kolam sampai kembang,, Masa nih,,,kitorang satu family (family belah aku) holiday kat pd.. kitorang layan kolam jerk,, sebab kolam dia best x hengat,, sorry yer,,picture x sempat nak ambik , even kitorang dah berpuluh kali dtg lepak kat apartment huda nih,, satu picture pun x sempat nak ambil,, terlalu seronok holiday berendam dlm kolam,, uhuks,,

ok berbalik pada cerita tuh, kiotang ingat dia just demam biasa jer,, risau jugak kalau kene tarik lagi,, alhamdulillah anak mama nih dah pandai controll,, so dia just banyak muntah n  ngada2 jerk. Kalau ikutkan setiap kali alya muntah,aku akan hangin satu badan. Tapi sebagai ibu, aku kene faham yg alya still x pandai lagi nak ludahkan balik kahak yg berlonggok kat tekak tuh. Dgn muntah jerk dia dpt kosongkan kerongkong. Memang setiap kali muntah, akan nampak lendir tu, dan alya akan selesa sekejap.

Dan semalam, setelah 4 hari demam tak reda, papa alya decide utk rujuk kat klinik. Lagipun ubat pun hampir habis,, Memang alya senang sangat nak makan ubat. tu yg cepat jerk ubat habis. Semalam pun, masa kejut dia dr tidur cakap nak g klinik terus jer wake up tunggu kat sofa... comfirm x nak mandi lah tuh kan,,

Masa dpt nasihat doktor tuh  alya dapat upah vitamin C. Doktor sahkan yg alya ada asma. Then suggest utk ambil nebulizer. Memang dr kecil alya selalu ambil nebulizer nih.So, mmg x banyak citer alya duk diam jerk ah kan. Mama dia jerk yg gedik2 sibuk nak ambil picture bagai.



7 ulasan:

  1. sian nye la hai menantu aku ni... :)

    BalasPadam
  2. nak buat camner,, ngengader terlebih,,

    BalasPadam
  3. sabar ye alya...
    kak aku nak tanya ni...ebm ko beli kat mana yer?
    bape harganya?

    BalasPadam
  4. zuera: chopsss cuba tengok link member akak ni utk motivatekan diri breastfeeding----> http://mamayangcekal.blogspot.com

    BalasPadam